Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Filip Gustavsson: "Frågade om jag hade en sudoku eller något"

Filip Gustavsson räddade 20 av 21 skott i Minnesotas 2–1-seger mot Chicago. Efter den första perioden hade den svenske målvakten emellertid bara behövt rädda ett enda skott.
– Materialaren frågade om jag hade en sudoku eller något att fördriva tiden med, säger Gustavsson till The Athletic.

Det blev en inte allt för händelserik förstaperiod för Filip Gustavsson när Minnesota Wild i natt gästade Chicago Blackhawks i United Center.

Den svenske målvakten stod för det mesta sysslolös i öppningsakten – och efter 20 minuters spel hade hemmalaget endast mäktat med ett enda skott på mål i en period där Wild vann skottstatistiken med 11–1.

– Materialförvaltaren frågade om jag hade en sudoku eller något att fördriva tiden med, säger Gustavsson till The Athletic.

Lillebror vann brödrakampen

Hemmalaget varvade emellertid upp i den andra och tredje perioden och innan matchen var över hade Gustavsson tvingats till att göra 20 räddningar för att säkra Wilds 2–1-seger över bottenlaget.

Marcus Foligno vann brödrakampen med storebror Nick Foligno, där den förstnämnde satte det matchvinnande 2–1-målet halvvägs genom den tredje perioden. Dessförinnan hade Nick Foligno överlistat Filip Gustavsson med ett avslut från nära håll.

För Chicago var förlusten lagets femte raka, medan Wild vunnit fyra av sina sex senaste matcher.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
Chicago: Nick Foligno (10).
Minnesota: Jacob Lucchini (1), Marcus Foligno (9).