Oscar Alsenfelt
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Oscar Alsenfelt blir ny sportchef i Oskarshamn

ANNONS

Oskarshamn har hittat en ersättare till Thomas Fröberg. 
Det blir tidigare SHL-profilen, Oscar Alsenfelt som tar över som sportchef i klubben. 
– Att få representera IKO ser jag som en stor ära, säger 36-åringen på klubbens sajt. 

I måndags kom Barometern med uppgifter om att Oskarshamn var nära en överenskommelse med en ny sportchef. Nu meddelar SHL-klubben vem det är som kommer att ta över rollen efter avgående Thomas Fröberg. Det blir den tidigare SHL-målvakten, Oscar Alsenfelt.

– Rekryteringsprocessen har varit lång och vi har pratat med många eventuella kandidater och utgått från en profil som vi tror passar IK Oskarshamn. I Oscar får vi en kille som har erfarenheter från en lång karriär på den högsta nivån i SHL. Han har även samlat på sig erfarenhet inom sportchefsyrket under sina år på SDHL. Vi ser fram emot att välkomna Oscar in i organisation, säger klubbdirektör Johan Göransson på lagets sajt. 

Oscar Alsenfelt gjorde elva säsonger i SHL innan han 2022 valde att avsluta spelarkarriären. Detta efter att han fått lämna Malmö trots ett gällande kontrakt. Därefter har han klivit in i en roll utanför isen som sportchef för SDHL.

“Deras supportrar har länge imponerat på mig”

Moderklubben Pantern har under en period drömt om en comeback på isen, men istället kommer den nu 36-årige Alsenfelt ta över Oskarshamn. 

– Klubben och deras supportrar har länge imponerat på mig. Ett emblem, och klubbhjärta, som andas ”vi mot världen”, och en organisation som vågar bryta mark, är något jag vill vara del av, och efter 15 somrar på plats i Oskarshamn ser jag fram emot att nu bli en äkta Oskarshamnsbo, säger Oscar Alsenfelt och fortsätter:
– Att komma från en ligaorganisation tror jag är en fördel för att förstå helheten, och en nära relation med SHL, HA, spelaragenter och Svenska Ishockeyförbundet med mera har skapat både relationer och kunskap som jag kan ha med mig in i min nya roll. 

Nuvarande sportchef Thomas Fröberg lämnar klubben efter denna säsongen och gör då plats för Alsenfelt. Kontraktet börjar gälla 1 maj och sträcker sig över de tre nästkommande säsongerna.


TV: Cháras kanon – hårdaste skottet genom tiderna

Den här artikeln handlar om: