Landslag

Ny förlust för Juniorkronorna – nollade av Schweiz

I går förlorade Juniorkronorna mot Finland med 7-2.
Nu kom nästa smäll för Team 19 som förlorade med 3-0 mot Schweiz.

Juniorkronorna har fått en tuff start på turneringen nere i Schweiz. I går åkte Sverige på en tung 7-2-förlust mot Finland och under onsdagen kom ännu en förlust för Team 19-landslaget.

Sverige ställdes mot värdnationen Schweiz och förlorade då med 3-0. På två matcher i turneringen har Juniorkronorna därmed två förluster och 2-10 i målskillnad.

Sköt 47 skott – gjorde inte ett enda mål

Juniorkronorna var dominanta i matchen och hade spelövertaget i nästintill alla 60 minuter men lyckades helt enkelt inte göra mål. Schweiz tog ledningen tidigt i den andra perioden och kunde sedan även utöka sin ledning halvvägs in i den tredje perioden då 2-0-målet kom. Schweiz satte sedan 3-0 i tom kasse precis i slutet av matchen.

Sverige vann skotten med hela 47-19 men fick inte in en enda puck bakom den schweiziske målvakten, 17-årige Elijah Neuenschwander, som storspelade matchen igenom.

Teodor Munther (Djurgården) vaktade det svenska målet och räddade 16 av de 18 skott som han fick på sig.

Juniorkronornas nästa match i turneringen spelas under torsdagen då Tjeckien står för motståndet där Sverige säkerligen jagar revansch.

TV: Succédebut för Elias Lindholm i Vancouver