Hanhals Kings vann mot HA 74 Sävsjö

Hanhals Kings toppar tabellen efter seger mot HA 74 Sävsjö

Hanhals Kings är ny serieledare i Hockeytvåan södra vår herr efter hemmaseger med 6-5 (2-0, 2-3, 2-2) mot HA 74 Sävsjö. Hanhals Kings leder serien en poäng före Jonstorp som dock har en match mindre spelad. HA 74 Sävsjö ligger på sjunde plats i tabellen.

– En tajt match mellan två lag som vill spela hockey. Vi startar matchen rätt bra och är väldigt effektiva på våra chanser. HA bjuds in på en väldigt tveksam 5 minuter utvisning för Tripping? Vi trummar vidare som inget hänt och mycket starkt tar hem 3 poäng, kommenterade Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson efter matchen.

Det här innebär att Hanhals Kings nu har fyra segrar i följd i Hockeytvåan södra vår herr, och har fem raka segrar på hemmaplan.

Hanhals Kings spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Victor Martinsson, Alexander Insulander och Filip Molander. I andra perioden var det i stället HA 74 Sävsjö som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Hanhals Kings startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 4-3 till 5-3. Men HA 74 Sävsjö svarade och gjorde 5-4.

Därefter var det dock Hanhals Kings som avgjorde. Laget gjorde 6-4 med fem minuter kvar att spela genom Axel Fritiofsson på pass av Jacob Schön. HA 74 Sävsjö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-5.

Det här var Hanhals Kings fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HA 74 Sävsjös tredje uddamålsförlust.

Hanhals Kings var nia i tabellen för 29 dagar sedan, men har fått ett lyft.

På söndag 11 februari 16.00 spelar Hanhals Kings borta mot Jonstorp, och HA 74 Sävsjö hemma mot Nittorp.