Hanhals Kings vann mot HA 74 Sävsjö
Montage
Matchrapport

Hanhals Kings toppar tabellen efter seger mot HA 74 Sävsjö

ANNONS

Hanhals Kings är ny serieledare i Hockeytvåan södra vår herr efter hemmaseger med 6-5 (2-0, 2-3, 2-2) mot HA 74 Sävsjö. Hanhals Kings leder serien en poäng före Jonstorp som dock har en match mindre spelad. HA 74 Sävsjö ligger på sjunde plats i tabellen.

– En tajt match mellan två lag som vill spela hockey. Vi startar matchen rätt bra och är väldigt effektiva på våra chanser. HA bjuds in på en väldigt tveksam 5 minuter utvisning för Tripping? Vi trummar vidare som inget hänt och mycket starkt tar hem 3 poäng, kommenterade Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson efter matchen.

Det här innebär att Hanhals Kings nu har fyra segrar i följd i Hockeytvåan södra vår herr, och har fem raka segrar på hemmaplan.

Hanhals Kings spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Victor Martinsson, Alexander Insulander och Filip Molander. I andra perioden var det i stället HA 74 Sävsjö som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Hanhals Kings startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 4-3 till 5-3. Men HA 74 Sävsjö svarade och gjorde 5-4.

Därefter var det dock Hanhals Kings som avgjorde. Laget gjorde 6-4 med fem minuter kvar att spela genom Axel Fritiofsson på pass av Jacob Schön. HA 74 Sävsjö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-5.

Det här var Hanhals Kings fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HA 74 Sävsjös tredje uddamålsförlust.

Hanhals Kings var nia i tabellen för 29 dagar sedan, men har fått ett lyft.

På söndag 11 februari 16.00 spelar Hanhals Kings borta mot Jonstorp, och HA 74 Sävsjö hemma mot Nittorp.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL