Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Vann – efter Jonathan Quicks drag: "Insåg att jag var i trubbel"

ANNONS

New York Rangers vände och vann nattens möte med Colorado Avalanche. Detta efter att målvakten Jonathan Quick funnits med i förarbetet till Alexis Lafrenières övertidsavgörande.
– Jag borde egentligen inte åka så där långt ut, säger Quick till NHL.com.

Jonathan Quick spelade en av huvudrollerna när New York Rangers i natt kunde ta en meriterande seger hemma mot topplaget Colorado Avalanche. 

Detta efter att målvakten åkt ut från sitt område framför eget mål och spelat en vågad passning som Ross Colton var nära på att bryta. I stället letade sig pucken fram till Alexis Lafrenière som via ett samarbete med Mika Zibanejad sedan kunde åka över till andra änden av isen och pricka in 2–1-målet.

– Jag borde egentligen inte åka så där långt ut, men det kändes som rätt beslut när jag väl började åka. Jag trodde att jag lurade honom, men han gick inte på den varpå jag insåg att jag var i trubbel. Som tur är studsade passningen lite och jag fick ut den i mittzonen, innan killarna tog hand om resten, säger Quick till NHL.com.

Klättrar förbi legendaren

Förutom assisten noterades Quick för 32 räddningar på 33 skott i segermatchen. I slutminuten av matchen stod veteranen för en svettig räddning på ett direktskott från Mikko Rantanen, vilket ledde till att Rangers kunde ta matchen till förlängning.

– Turligt nog träffade pucken mig och vi kunde ta matchen till förlängning, säger Quick.

I och med segern klättrar Quick förbi Mike Vernon på listan över NHL:s vinstrikaste målvakter genom tiderna. Quick har nu vunnit 386 matcher i ligan, vilket gör honom till den 16:e mest vinstrika målvakten i ligans historia.

New York Rangers – Colorado Avalanche 2–1 e. sd (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)
New York: Artemij Panarin (31), Alexis Lafrenière (13).
Colorado: Nathan MacKinnon (32).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL