Nils Ekmans landslag förlorade mot Tjeckien.
Landslag

Team 16 nollades i premiären av turneringen i Finland

Team 16 inledde turneringen i Finland under tisdagen.
Då blev det en jobbig start för “pojklandslaget” som förlorade med 3-0 mot Tjeckien.

I december spelade Sveriges U16-landslag med spelare födda 2008 sina första landskamper vilket slutade med två vinster och en förlust mot Finland.

Den här veckan spelar Team 16 en ny turnering i Finland – men den här gången ställs de också mot Tjeckien. Den första matchen spelades under tisdagen då Sverige och Tjeckiens 08-killar möttes för första gången.

Det blev dock ingen vidare match för Nils Ekmans landslag. Förbundskaptenen fick nämligen se sitt lag förlora med 3-0 då Sverige inte lyckades göra mål på 60 minuter under matchen.

AIK-målvakten räddade 25 skott

Tjeckien tog ledningen med 1-0 i första perioden och i den andra perioden dröjde det bara 36 sekunder innan 2-0 kom. Tvåmålsledningen stod sig sedan länge innan tjeckerna fastställde slutresultatet 3-0 med ett mål i tom kasse då endast en sekund återstod.

AIK-målvakten Frode Wadströmer vaktade kassen för Sverige i matchen och räddade 25 av 27 skott i förlusten. Team 16 sköt också 27 skott men utan att få in pucken.

Nästa match för Sverige i turneringen spelas på torsdag då Finland står för motståndet.

TV: Här får storlöftet en skridskoskena över vaden