Bäcken vann mot Mariestad
Montage
Matchrapport

Bäcken segrade i toppmötet mot Mariestad

ANNONS

Det var toppmatch i J20 Region syd vår herr under tisdagen när Bäcken tog emot tredjeplacerade Mariestad. Bäcken vann matchen med 4-1 (0-0, 2-0, 2-1).

Med tre omgångar kvar är Bäcken i serieledning, medan Mariestad är på fjärde plats.

Mariestads assisterande tränare Mathias Mörk:

– Bäcken kom ut precis som vi trodde, men det var vi inte beredda på ändå. Vi kom igång efter 10 minuter och övertog matchen och skapade. Andra perioden kommer de ut lika hårt och vi slarvar och får inte till vårt spel. I tredje perioden startar vi på bästa sätt och skapar lägen efter lägen men de blir ett tvärstopp då vi åker på ett matchstraff. Vi gör ett otroligt bra jobb i box men har inga krafter kvar efter det. Sett till 60 minuter vinner Bäcken rättvist, vi måste ta vara på våra lägen för att vinna en sådan här match.

Segern var Bäckens sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. I andra perioden var Bäcken starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Walter Göransson och Joel Benjaminsson. 6.01 in i tredje perioden nätade Mariestads Lukas Larsson på pass av Elis Wiik och reducerade för Mariestad. Men mer än så orkade Mariestad inte med.

11.10 in i perioden slog Dennis Carlsson till framspelad av Joel Benjaminsson och Lias Hedin och ökade ledningen för Bäcken.

Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 38 sekunder kvar att spela återigen genom Joel Benjaminsson. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Bäckens Joel Benjaminsson stod för två mål och ett assist.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 februari. Då möter Bäcken Västervik i ACT-Hallen 16.00. Mariestad tar sig an Kungälv hemma 14.00.

Den här artikeln handlar om: