Alex Ciernik.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Alex Ciernik tillbaka i träning för Västervik – närmar sig spel

ANNONS

Stortalangen Alex Ciernik är tillbaka i träning för Västervik, efter problematik med hjärnskakning. Han är inte spelklar än, men det går sakta framåt i rätt riktning, rapporterar VT.

Alex Čiernik har varit borta från spel för Västerviks IK sedan slutet av november, då han fick en tackling som medförde en hjärnskakning. Men enligt Västerviks-Tidningen är nu stortalangen åter i träning. 

Under tisdagens träning fanns han med på isen, men i en gul tröja som innebär att han inte är tacklingsbar. Han berättar att återhämtningen tas steg för steg, och att det är onödigt att stressa fram något.

– Det här är första veckan som jag är med och det har blivit mycket bättre bara de senaste dagarna, säger Ciernik till VT

Viktigt mentalt att vara runt laget

Efter den första smällen lyckades den Philadelphia Flyers draftade unge slovaken att återhämta sig tillräckligt för att spela JVM med Slovakien. Men i turneringen åkte han på en ny smäll och ännu en hjärnskakning. 

Efter det valde han att åka hem till Slovakien för att vara nära familjen. Ett tag senare åkte 19-åringen tillbaka till Sverige igen.

– Att åka hem då kändes rätt och det var skönt. Jag behövde stöttning och fick det. Men det var också dags för mig att åka tillbaka hit när jag gjorde det. Att komma till Sverige har varit nyttigt för min återhämtning, säger han till VT.

Han tillägger att vara runt laget och i omklädningsrummet har varit en viktig del mentalt, för det har gjort att han känts sig delaktig.

Alex Ciernik har hittills den här säsongen gjort tolv poäng på 19 matcher för VIK i Hockeyallsvenskan. 


TV: Cháras kanon – hårdaste skottet genom tiderna

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games