Thomas Fröberg och Martin Filander.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Oskarshamns krisdrag - gör "en radikal förändring"

ANNONS

Oskarshamn gör allt de kan för att ta sig ur krisen. 
Enligt Barometern är en ny sportchef nära - och en "radikal förändring" görs. 
– Från och med i dag ändrar vi spelsystemet, säger Thomas Fröberg till tidningen.

När landslagsuppehållet inleds gasar Oskarshamn utanför isen. Under måndagen kommer Barometern med uppgifter om att klubben är nära en överenskommelse med en ny sportchef. 

– Det stämmer. Processen är i sitt slutskede. Jag räknar med att vi kan presentera rekryteringen och vem det blir inom kort, kommenterar styrelseordförande Johan Franzén för tidningen.

Samtidigt kommer han med ett tydligt besked kring ledarna i klubben. Samtliga sitter säkert trots 1–10-förlusten mot HV71 i lördags som gör att man nu har 15 poäng upp till säker mark.

– Styrelse och ledning har fullt förtroende för alla ledarna. Det har inte varit på tapeten att byta tränare. Vi gör bedömningen att de har en trovärdig plan för hur vi ska ta oss ur det här. Martin Filander har sedan tidigare visat att han har jättestor kompetens, det är bevisat. Det här är en ny typ av prövning och styrelsens ansvar är att säkerställa att tränarna och spelarna har rätt typ av stöd. Vi har en enda fråga på agendan i klubben nu – och det är att lösa att vi spelar i SHL nästa säsong också, säger Franzén till Barometern.

Krisdraget: “Radikal förändring”

Samtidigt som detta berättar nuvarande general managern, Thomas Fröberg för Barometern att Oskarshamn byter spelsystem för att ta sig ur krisen. 

– Från och med i dag ändrar vi spelsystemet. Det blir en radikal förändring. Vi har ju milt uttryckt släppt in mycket mål. Vi kommer strikta upp allt, spela enklare, säger han till tidningen.

Detta kommer man däremot att få göra utan stjärnan Patrik Karlkvist som blir borta en till två veckor enligt Fröberg och Barometern.


TV: De bästa "mitt i säsongen-värvningarna" i svensk hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM