Trelleborg vann mot Nässjö

Trelleborg vann med 4-3 hemma mot Nässjö

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Trelleborg, som vann hemma mot Nässjö med 4-3 (2-1, 2-1, 0-1) i HockeyTrean Alltrean södra A på söndagen.

– Idag var det viljan som avgör. Tycker vi är det bättre laget över 60 minuter, men får inte riktigt utdelning på våra chanser, tyckte Trelleborgs tränare Kewin Hasselquist, efter matchen.

Nässjös tränare Nicodemus Ahlin kommenterade matchen:

– Vi gör vår sämsta match på länge och kom aldrig riktigt in i matchen. Blir väl en aningen bättre i sista perioden men annars är vi kvar på bussen.

Trelleborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 24 sekunder slog Gustav Uller till assisterad av Axel Björklund och Isac Eliasson.

Nässjö kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.02 nätade William Johnsson på pass av William Keith och Petter Johansson.

Trelleborg tog ledningen på nytt efter 7.17, genom Tobias Dyk framspelad av Linus Lindh och Lukas Lundberg.

Efter 1.57 i andra perioden slog Marcus Almlöw till, framspelad av Alex Henningsson och kvitterade för Nässjö.

Trelleborgs Oscar Johansson gjorde 3-2 efter 17.16 på pass av Martin Svensson och Gustav Uller.

Philip Persson gjorde dessutom 4-2 efter 18.07 på pass av Isak Erlandsson och Anes Kararic.

8.09 in i tredje perioden nätade Nässjös Marcus Almlöw på nytt framspelad av Alex Henningsson och reducerade för Nässjö. Fler mål än så blev det inte för Nässjö.

Förlusten var Nässjös fjärde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Trelleborg på fjärde plats i tabellen, medan Nässjö är på femte plats. Ett fint lyft för Trelleborg som låg på åttonde plats så sent som den 20 januari.

I nästa match, söndag 11 februari, har Trelleborg Lerum borta i Vättlehallen 16.10, medan Nässjö spelar hemma mot Glimma 16.00.