Vännäs HC vann mot Örnsköldsvik Hockey
Hockeyettan

Tre poäng till Vännäs efter avgörande i slutperioden mot Örnsköldsvik Hockey

Vännäs vann hemma mot Örnsköldsvik Hockey i Vårettan norra herr med 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Vännäs avgjorde.

Filip Bergsdorf stod för Vännäs avgörande mål 2.42 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Örnsköldsvik Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Håkansson efter 11.55, men Vännäs kvitterade genom Felix Hälldahl efter 15.12.

Andra perioden blev mållös. 2.42 in i tredje perioden slog Filip Bergsdorf till framspelad av Filip Nordin och avgjorde matchen för Vännäs. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Vännäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örnsköldsvik Hockeys fjärde uddamålsförlust.

Örnsköldsvik Hockey ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Vännäs är på tionde och sista plats.

På lördag 10 februari 16.00 spelar Vännäs borta mot Wings Arlanda, och Örnsköldsvik Hockey borta mot Strömsbro.