Felix Unger Sörum hade lekstuga i J20 Nationell.
J20 Nationell

Leksand vinnare mot Växjö – avgjorde i förlängningen

Matchen i J20 Nationell Top 10 herr mellan hemmalaget Leksand och gästande Växjö var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Leksand spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Felix Unger Sörum, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Därmed har Leksand vunnit fem matcher i rad i J20 Nationell Top 10 herr, och har sex raka segrar på hemmaplan.

Växjö tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Vilmer Grundström på pass av Rasmus Brattborn och Fabian Hellström. Efter 2.54 i andra perioden nätade Zaki Crookes, på pass av Felix Unger Sörum och Colin Sean Lindemann och kvitterade för Leksand.

Felix Unger Sörum gjorde dessutom 2-1 efter 3.22 framspelad av Zaki Crookes och Edgar Svennberg Berger.

Växjös Rasmus Brattborn gjorde 2-2 efter 4.17 framspelad av Liam Pettersson och Axel Eriksson.

Leksands Lucas Nordström gjorde 3-2 efter 10.15 på pass av Felix Unger Sörum och Viggo Aspling.

15.38 in i tredje perioden slog Felix Lövgren till framspelad av Fabian Hellström och Jonathan Larsson och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 3.22 innan Leksand avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Felix Unger Sörum, på pass av Philip Fankl och Lucas Nordström.

Felix Unger Sörum gjorde två mål för Leksand och två målgivande passningar.

Förlusten var Växjös andra uddamålsförlust.

Leksand ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Växjö är på femte plats.

Lördag 17 februari spelar Leksand borta mot Djurgården 14.00 och Växjö mot Luleå borta 12.00 i Coop Norrbotten Arena.