Jesse Puljujärvi har skrivit kontrakt med Pittsburgh Penguins.
Foto: Bildbyrån
NHL

Jesse Puljujärvi klar för Pittsburgh Penguins

ANNONS

Provspelet i AHL gav positiva besked. Nu väljer Pittsburgh Penguins att skriva ett tvåårskontrakt med den tidigare stortalangen Jesse Puljujärvi.

Efter en tung säsong med Edmonton Oilers och Carolina Hurricanes i fjol opererade Jesse Puljujärvi båda höfterna förra sommaren. Finländaren var därför inte spelklar när årets säsong drog i gång. I stället tvingades 25-åringen till ett provspel med Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL för att visa framfötterna.

Det klarade han galant.

Efter nio poäng (4+5) på 13 matcher med “Baby Penguins” står det nu klart att han belönas med ett nytt NHL-kontrakt. Pittsburgh Penguins meddelar att de skrivit ett tvåårsavtal med Jesse Puljujärvi. Avtalet är värt 800 000 dollar per säsong.

Jesse Puljujärvi dumpades av Carolina Hurricanes

Puljujärvi draftades ursprungligen som fjärde spelare av Edmonton Oilers 2016. Detta efter att ha svarat för en dominant insats under JVM 2015/16, där han svarade för 17 poäng (5+12) på sju matcher när Finland bärgade guldet hemma i Helsingfors.

Han spåddes också en lysande framtid i NHL, men har aldrig fått spelet att lossna i Nordamerika. Under sina nästan sex säsonger i Edmontons organisation gjorde han som bäst 36 poäng.

Efter ett svagt fjolår valde Edmonton slutligen att ge upp hoppet på Puljujärvi. Innan trade deadline skickades han till Carolina i utbyte för rättigheterna till landsmannen Patrik Puistola. Inte heller i Carolina lossnade det för finländaren, som mäktade med två assist på 17 matcher i grundserien och en assist på sju slutspelsmatcher innan klubben valde att släppa ifrån sig hans rättigheter i somras.

På 334 NHL-matcher för Oilers och Hurricanes har Jesse Puljujärvi svarat för 114 poäng.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games