Se höjdpunkterna från All Star-finalen.
Video: Viaplay
NHL

Filip Forsberg hade show under All Star-matchen

ANNONS

Auston Matthews utsågs till MVP sedan hans lag vann All Star-matchen i Toronto. 
Men Filip Forsberg gjorde succé med tre mål och fem poäng på de båda matcherna – och hyllades sedan av Matthews. 
– Enligt mig var han MVP:n i vårt lag, säger storstjärnan. 

Under natten spelades All Star-matchen i Toronto och det började med de båda semifinalerna. Först kunde “Lag McDavid” vinna mot “Lag MacKinnon” med 4-3 efter straffläggning. Därefter vann “Lag Matthews” med 6-5 efter straffar mot “Lag Hughes”. 

Finalen spelades därför mellan “Lag Matthews” och “Lag McDavid". Där blev det 7-4 till “Lag Matthews” som fick vinna All Star-matchen. Laget innehöll flera Torontospelare och hemmastjärnorna fick alltså vinna och ta hem prispengarna på en miljon dollar (över 10,5 miljoner kronor) som delas mellan de elva spelarna i laget.

Filip Forsberg hyllas: “Spelade en stor roll för oss”

Auston Matthews stod för 2+1 i finalen och prisades sedan med MVP-priset framför hemmapubliken. Det var dock en svensk som stal showen. 

Filip Forsberg stod nämligen för en riktigt lyckad kväll och hade show. Först gjorde han 2+1 i semifinalen för att skicka laget vidare till final och väl där stod han för 1+1. Forsberg sköt alltså tre mål och fem poäng på de båda All Star-matcherna. 

Efteråt hyllades den svenske stjärnan av MVP-vinnaren Matthews. 

– Filip Forsberg var en kille som jag superexalterad att se och ha i mitt lag. Som jag sade på draften så tycker jag att han var draftens fynd och han spelade en stor roll för oss i dag. Enligt mig var han MVP:n i vårt lag, säger Auston Matthews efteråt.

Coachades av Bieber: “Vet vad han snackar om”

William Nylander var också med i Matthews lag och kommer även få dela på prispengarna. “Lill-Nyllet” noterades för en assist i de båda matcherna. 

För Filip Forsberg var det hans första All Star-framträdande sedan 2015 och för honom var det en minnesvärd helg.  

– Det var grymt, jag hade riktigt kul där ute. Bara att sitta och snacka på bänken, det är en fantastisk grupp av spelare och att få vinna är grädden på moset. Hela upplevelsen har varit grym, säger Forsberg som coachades i båset av popstjärnan Justin Bieber: 
– Han var riktigt bra. Han sade bara till oss att få ner pucken djupt och ha snabba byten, bara de viktiga grejerna. Man ser att han vet vad han snackar om.

Totalt var det sex svenskar som deltog i All Star-matchen och Elias Pettersson blev målskytt för “Lag Hughes” i semifinalen medan Elias Lindholm stod för en passningspoäng för “Lag MacKinnon”. De övriga två svenskarna, Rasmus Dahlin och Jesper Bratt lämnade isen poänglösa i All Star-matchen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games