Modo J20 vann mot SSK J20
J20 Nationell

Nilsson och Pettersson matchvinnare för Modo J20 mot SSK J20

Matchen i J20 Nationell forts herr mellan hemmalaget Modo J20 och gästande SSK J20 var oavgjord vid full tid, efter Hampus Nilssons kvittering till 3-3 för Modo J20 med bara 2 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där Modo J20 spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0) genom Lucas Pettersson.

– Skön lagseger där vi kommer tillbaka från underlägen ett antal gånger. Vi är passiva i första perioden och låter Södertälje diktera villkoren för mycket, därefter tar vi över i period 2 och börjar tro mer på det. Tredje perioden blir lite av ett ställningskrig men vi hittar vägar till poäng och avgör i förlängningen. Vi möter ett vuxet lag idag som spelar fysiskt och är bra runt båda målen och jag tycker att vårt unga lag möter upp det på ett bra sätt i period 2 och 3, kommenterade Modo J20:s tränare Emil Svelander.

Lucas Pettersson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.35 in i förlängningen.

I och med detta har Modo J20 hela fem raka segrar i J20 Nationell forts herr.

SSK J20 tog ledningen efter fem minuters spel, genom Filip Hesselvall på pass av Kim Elfving och Lucas Löfström. Efter 8.20 i andra perioden slog Milton Gästrin till, framspelad av Hampus Nilsson och Vigor Andersson och kvitterade för Modo J20.

Maximilian Kilpinen gjorde dessutom 2-1 efter 15.22 på pass av Lucas Pettersson och Helmer Styf.

SSK J20:s Filip Hesselvall gjorde 2-2 efter 18.42 på pass av William Samuelsson och Lukas Klecka.

SSK J20 tog ledningen på nytt genom Adam Hesselvall efter 5.23 i tredje perioden.

Modo J20 kvitterade till 3-3 genom Hampus Nilsson med 2.33 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.35 innan Modo J20 också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Lucas Pettersson.

Det här var Modo J20:s femte uddamålsseger den här säsongen.

Modo J20 stannar därmed på tredje plats, och SSK J20 på femte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Modo J20 Timrå J20 borta i SCA Arena, onsdag 14 februari 19.00. SSK J20 spelar borta mot Timrå J20 söndag 4 februari 10.30.