Marek Langhamer utbytt – efter tre minuter

Efter två minuter och 57 sekunder stod det 3-0 till HV71 – och Marek Langhamers kväll var då över. Oskarshamns mardröm fortsatte sedan och matchen slutade 10-1.

1-0 kom redan i den första minuten när Oskar Stål Lyrenäs prickade in 1-0. 2-0 kom kort därefter när André Petersson hittade rätt. Men det var inte slut där.

För när klockan slog 02:57 sköt Henrik Borgström 3-0. Det var HV71:s sjätte skott i perioden och det blev också en timeout där även målvakten Marek Langhamer blev utbytt.

Någon nämnvärd effekt på kort sikt kom dock aldrig utan i bytet efter drog Johan Johnsson på sig en utvisning. HV71:s powerplay hittade dock inte rätt denna gången.

Stjärnan tangerade klubbrekord

Men ju längre perioden gick desto mer kom Oskarshamn in i perioden och Gustaf Westlund hittade också en reducering. Något som ledde till att HV71 tog timeout. Det var alltså den andra timeouten inom loppet av matchens åtta första minuter.

I den andra perioden fortsatte HV71 sin överkörning. Nick Shore satte 4-1 innan stjärnan André Petersson prickade in både femman och sexan.

Den tredje perioden blev det än värre och HV71 stack ifrån till 10-1 efter fyra raka mål. André Petersson stod för 4+2 och tangerade klubbrekordet för antal poäng och mål i en och samma match.

TV: Rasmus Dahlin om Erik Karlssons betydelse