Halmstad vann mot Karlskrona HK

Halmstad i serieledning i allettan södra efter 4-1 mot Karlskrona

Det blev 4-1 (0-0, 3-0, 1-1) för Halmstad hemma mot Karlskrona i lördagens match. Därmed är laget ny serieledare i allettan södra, på samma poäng som tvåan Vimmerby. Vimmerby har dock en match mindre spelad. För Karlskrona betyder resultatet att man är på sjunde plats i tabellen.

– Vi börjar matchen bra och skapar en del framåt. Khk bjuds in i matchen med två pp som vi reder ut. I andra och 3:e perioden är vi riktigt bra och vårt försvarsspel och omställningsspel är riktigt bra. Vi vinner rättvist och vi gör en riktigt bra match, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad.

Det här innebär att Halmstad nu har fyra segrar i följd i allettan södra.

Den första perioden slutade 0–0. Halmstad spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av William Gustafsson, Robin Dahse och Jacob Levin. Halmstad ökade ledningen till 4-0, återigen genom Robin Dahse efter 4.00 i tredje perioden.

Mikael Roslund reducerade förvisso, men närmare än 4-1 kom inte Karlskrona. Halmstad tog därmed en säker seger.

Halmstad har fyra segrar och en förlust och 16–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlskrona har två vinster och tre förluster och 10–9 i målskillnad.

Noteras kan att Halmstad sedan den 4 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Halmstad KRIF borta i Soft Center Arena, fredag 9 februari 19.00. Karlskrona spelar hemma mot Tranås onsdag 7 februari 19.00.