Surahammar förlorade mot Clemensnäs HC
Hockeyettan

Formstarka Clemensnäs tog ny seger mot Surahammar

Clemensnäs är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Surahammar borta i Surahallen på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-6 (1-2, 0-2, 0-2) innebär att Clemensnäs nu har tre segrar i följd i Vårettan norra herr, efter att tidigare haft en tuff trend.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren tyckte så här om matchen:

– Vi är mycket nöjda med att åka ner och vinna i Surahammar. Sett till spelet så kan vi bättre men vill inte vara för kritisk när vi gör 6 mål framåt och bara släpper ett bakåt.

Clemensnäs startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Melker Gustavsson och Oliver Kempainen innan Surahammar svarade och gjorde 2-1 genom Adam Karlsson. I andra perioden var Clemensnäs starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom mål av Nils Gustafsson, Oliver Kempainen och Liam Nilsson. 10.11 in i tredje perioden slog Johan Fahlgren till framspelad av Samuel Bergmark och ökade ledningen för Clemensnäs. 1-6-målet blev matchens sista.

Clemensnäs Pontus Burström hade tre assists och Melker Gustavsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Clemensnäs ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Surahammar är på nionde plats.

I nästa match, söndag 4 februari, har Surahammar Kalix hemma i Surahallen 16.00, medan Clemensnäs spelar borta mot Enköping 14.00.