Blir det en World Cup-liknande turnering nästa år?
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: Då möts NHL-stjärnorna i landslagsturnering

ANNONS

Senast de alla de bästa spelarna fanns med i en landslagsturnering var i World Cup 2016. Till nästa år väntas en ny landslagsturnering med NHL-stjärnor att hållas, rapporterar insidern Frank Seravalli.

Enligt Frank Seravalli väntas Montréal och Boston att arrangera en World Cup-liknande turnering nästa år. Enligt honom kommer det, likt de tidigare rapporterna gjort gällande, att innefatta fyra stjärnspäckade nationer i form av Kanada, USA, Finland och Sverige.

Enligt Saravallis uppgifter kommer planen för nästa års turnering att presenteras av NHL och spelarfacket NHLPA under fredagen. Vidare skriver han att det ännu inte är klart kring huruvida NHL även kommer att bekräfta OS-deltagande för 2026, men att diskussioner kring NHL-spelares deltagande i turneringen fortgår.

Kan bli matchserie mot Finland

Tidigare har rapporter gjort gällande att Kanada, USA, Finland och Sverige ska göra upp i en World Cup-liknande turnering där utformningen innebär att Sverige och Finland möts i en matchserie, medan USA och Kanada möts i en matchserie där segrarna slutligen gör upp i en final.

Senast de allra bästa spelarna i världen möttes i en landslagsturnering var i World Cup i Toronto 2016. Sedan dess har NHL-spelare inte deltagit i de olympiska spelen, samtidigt som ingen fler World Cup-turnering anordnas sedan dess.

World Cup-turneringen 2016 vanns av Kanada, där Sidney Crosby blev poängkung med tio poäng på sex matcher.


TV: Rasmus Dahlin om Erik Karlssons betydelse

Den här artikeln handlar om: