Oscar Engsund.
Bildbyrån
SHL

Oscar Engsund hårda ord - efter sjätte raka hemmaförlusten

ANNONS

Det är riktigt tungt för Oskarshamn just nu. Efter sjätte raka förlusten på hemmaplan håller lagkaptenen, Oscar Engsund inte igen med kritiken mot det egna laget.
– Bedrövligt. Det är här hemma vi ska vara som starkast, säger han till Barometern.

IK Oskarshamn har efter gårdagens förlust mot Malmö nu sex raka hemmatorskar. Efter matchen var Oskarshamns lagkapten Oscar Engsund rejält kritisk mot det egna lagets insats. 

– Vad ska jag säga? Fiasko. Det här var den viktigaste matchen på hela säsongen, det var känslan före, säger Engsund till Barometern

Engsund funderar på om det kan vara så att laget försöker spela mer offensivt på hemmaplan för hemmapublikens skull, men att det spelet inte sitter. 

– Bedrövligt. Det är här hemma vi ska vara som starkast. Jag vet inte om det är så att borta kan vi kanske slappna av lite mer och spela enklare, säger han till tidningen.

“Poäng kvar att spela om”

Med 13 matcher kvar av grundserien ligger laget sist i tabellen, tio poäng efter HV71 och 15 poäng från säker mark. Trots den senaste sura förlusten och det tunga tabelläget så har inte Oskarshamn gett upp på grundserien än, berättar Engsund. 

– Vi tänker fortfarande att det går, det finns matcher kvar att spela, poäng kvar att spela om. Att vi ska göra jävligt bra prestationer, gnugga. Det är god stämning inne i omklädningsrummet. Men som det såg ut i dag kan det inte se ut, säger Engsund till Barometern.


TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar i NHL-karriären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM