Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Emil Larssons gliring - mot tidigare fansen: "En skara clowner"

ANNONS

Lulefansen ropade “filmare” efter att Emil Larsson fått en smäll av Ludvig Jansson och det hela ledde till ett matchstraff. Efter 2–1-segern skickar han en gliring till sina tidigare fans. 
– En liten skara som skämmer ut sig och hela Luleås förening, säger han till NSD.

Ludvig Jansson tryckte till med axeln mot Emil Larsson och domarna höjde armen. Larsson åkte skrattande därifrån och efter granskning stod det klart att tacklingen blev det sista Ludvig Jansson gjorde i matchen. 

– Jag tycker det är extremt hårt. Jag hade ingen fart, och det var ingen uppåtgående rörelse. Jag tycker inte det är en utvisning, säger Luleåbacken till NSD efter 1–2-förlusten mot Örebro. 

Publiken gjorde även sin åsikt hörd under torsdagsmötet. “Emil Larsson ska bäras ut på bår” och "filmare, filmare, filmare" hördes från läktarhåll. 

Morgonen efter har det inte trillat in någon anmälan till disciplinnämnden, men Larsson själv menar att han upplever att tacklingen tog i ansiktet.  

– Det är min upplevelse. Jag har inte kollat på det. Domarna gör det och dömer matchstraff, så det får vi lita på, säger den tidigare Luleå-forwarden till NSD.

“De hotar familjer, nära och kära - inget nytt”

Efter publikens hånfulla sång väljer han även att skicka tillbaka en lite spydig kommentar till några av sina tidigare supportrar. 

– Vad är det att säga? Luleå har riktigt många bra fans, men sedan har de en liten skara som skämmer ut sig och hela Luleås förening. Det är synd för Luleå. De har jättebra fans, men också en skara clowner. Det är den kommentar jag har och jag tycker de visar det gång på gång, säger han till NSD och fortsätter: 
– Det är väl inget nytt. De hotar familjer, nära och kära, så det är liksom inget nytt. Men jag vill åter igen säga att det är en liten skara. Luleå har väldigt många fina, ordentliga fans och det är synd att det är en skara som förstör.


TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar i NHL-karriären


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games