Foto: Bildbyrån
SHL

Matchstraff för Ludvig Jansson – första utvisningen för säsongen

ANNONS

Luleå jagade en kvittering på hemmaplan mot Örebro. Då drog Ludvig Jansson på sig ett matchstraff för en huvudtackling. En utvisning som var backens första för säsongen.

Ludvig Jansson hade inte en enda utvisningsminut innan dagens match. Nu står han noterad för 25 minuter efter ett matchstraff i kvällens match mot Örebro.

Det var med fem minuter kvar av den andra perioden som 20-åringen kom fel in i en situation och tacklade Emil Larsson, som vid tillfället inte hade pucken. Det blev inga dramatiska scener då ingen ramlade, men domarna valde att granska situationen.

Bedömningen hamnade på huvudtackling och då blev det en tidig dusch för backen.

– Jag tycker att Emil Larsson ser Ludvig i tid och skyddar sig ingenting. Lite klumpigt kanske och han vill kliva in framför där, säger Niklas Wikegård i TV4:s studio.

Kom aldrig ifatt

Örebro hade sen tidigare gjort 1-0 i matchen via William Wikman. Örebro utökade sedan till 2-0 i den tredje perioden när Ludvig Larsson nätade i numerärt överläge. 

Erik Gustafsson reducerade till 2-1 med dryga tre minuter kvar, men det räckte inte hela vägen för att komma ikapp. Matchen slutade 2-1 till Örebro som därmed tog tre livsviktiga poäng.


TV: Analys av Elias Lindholms trejd

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games