Rydaholms SK vann mot Åstorp IK
Montage
Matchrapport

Ludvig Karlsson tvåmålsskytt för Rydaholm i segern mot Åstorp IK

ANNONS

Rydaholm vann mötet med Åstorp IK hemma med 6-3 (1-1, 3-1, 2-1) på torsdagen i Hockeytrean södra C fortsättningsserie.

– Länge sedan vi spelade så vi börjar lite svagt, spelar upp oss efter hand och vinner matcher. Åstorp är ett svårspelat lag att möta och vi väljer att gå runt på mycket folk som gör att vi kanske inte kommer in i matchen fullt ut. Vi valde detta då vi ville spela in de nya killarna i laget. Samuel Johansson varit ifrån hockeyn i två år Malcolm Holst spenderade juniortiden i ASK spelade även några matcher hos oss för 3 år sedan. Theo Papamichailidis hämtade vi från Åseda men Alvesta kille från början. En kille som håller division 2 klass utan tvekan om man väljer att använda han på rätt sätt. Osby borta på söndag, kommenterade Rydaholms assisterande tränare Daniel Johansson.

Åstorp IK:s lagledare Andrée Persson tyckte så här om matchen:

– Vi gör en stark insats med lite folk och är med i matchen länge. Det är svårt att hålla ett högt tempo i 60 minuter när det är på det viset. Tyvärr är det nog det som fäller avgörandet ikväll.

Åstorp IK tog ledningen efter 15.29, genom Adam Jernberg framspelad av Jonathan Stålnacke och Joel Ekström.

Rydaholm kvitterade till 1-1 efter 20.00, när Ludvig Karlsson fick träff assisterad av Johannes Nilsson och Jakub Lis.

Laget tog också ledningen efter 20.27, när Jesper Eriksson slog till på pass av Lukas Musoke-Muwanga och Johannes Nilsson.

Rydaholm gjorde 3-1, på nytt genom Ludvig Karlsson efter 1.10 i andra perioden.

Efter 6.26 av perioden kunde Hampus Bondesson göra 3-2 för Åstorp IK.

Efter 7.32 gjorde Rydaholm 4-2 genom Johannes Nilsson. 8.15 in i tredje perioden nätade Åstorp IK:s Anton Larsson framspelad av Jonathan Stålnacke och reducerade för Åstorp IK. Men mer än så orkade Åstorp IK inte med.

15.39 in i perioden slog Filip Pettersson till på pass av Ludvig Karlsson och Linus Vingren och ökade ledningen för Rydaholm.

Efter 17.44 nätade Lukas Musoke-Muwanga framspelad av Ludvig Karlsson och Malcolm Holst och ökade ledningen för Rydaholm. Därmed hade Rydaholm vänt matchen. 6-3-målet blev matchens sista.

Rydaholms Ludvig Karlsson stod för två mål och två assists och Johannes Nilsson gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Det här betyder att Rydaholm är kvar på fjärde plats, och Åstorp IK stannar på sjätte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Rydaholm är Osby. Åstorp IK tar sig an Diö borta. Båda matcherna spelas söndag 4 februari 16.00.

Den här artikeln handlar om: