Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Anaheim vände och vann – Leo Carlsson bakom sena kvitteringen

ANNONS

Anaheim Ducks såg ut att gå mot en tung hemmaförlust mot San Jose Sharks. Då hjälpte Leo Carlsson till att ordna en sen kvitteringspuck – innan lagets målkung Frank Vatrano avgjorde i förlängningen.

Efter att Isac Lundeström gav Anaheim Ducks en tidig 1–0-ledning i nattens möte med San Jose Sharks svarade bortalaget upp med att både kvittera matchen via Anthony Duclair samt ta ledningen genom backveteranen Marc-Edouard Vlasic.

Sharks ledning höll sig långt in i den tredje perioden, men när Ducks såg ut att gå mot en tung hemmaförlust klev lagets svenske supertalang Leo Carlsson in i handlingarna. Med uttagen målvakt och ett tryck mot Kaapo Kähkönen fick den 19-årige svensken tag i en lös puck framför mål och kunde kyligt spela fram Troy Terry till mer eller mindre öppet mål.

Leo Carlsson har nu producerat 19 poäng (8+11) på 31 matcher den här säsongen.

Kastade upp klubban på läktaren

Målet räddade en poäng för Ducks, som sedermera även lyckades ta bonuspoängen i förlängningen sedan lagets målkung Frank Vatrano avgjort efter en två-mot-en-situation tillsammans med Troy Terry. Målet var Vatranos 22:a för säsongen och amerikanen firade målet genom att kasta upp sin klubba på läktaren.

– Det kändes bra. Jag hade inte gjort mål på ett tag. Det var en fin passning av Troy och det var en laginsats genom hela matchen, så det känns skönt att gå på uppehåll på det här sättet, säger Vatrano till Bally Sports.

Ja, nu väntar ett All-Star-uppehåll för Ducks, som inte spelar nästa match (mot Edmonton) förrän natten till den 10 februari. För Vatrano blir det dock inget uppehåll, då han kommer att representera Ducks vid All-Star-helgen i Toronto.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3–2 e. sd (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)
Anaheim: Isac Lundeström (2), Troy Terry (15), Frank Vatrano (22).
San Jose: Anthony Duclair (9), Marc-Edouard Vlasic (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games