Ludwig Persson.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Uppgifter: Ludwig Persson klar för Jukurit

ANNONS

Ludwig Persson har gjort succé för IPK i finska andraligan och ligger tvåa i poängligan. 
Nu uppger Savon Sanomat att den 20-årige svensken är klar för spel i Jukurit till nästa säsong. 

Inför årets säsong lämnade Ludwig Persson svensk ishockey och flyttade i stället till Finland för spel i IPK som spelar i den finska andraligan Mestis

Det har varit en succéflytt av 20-åringen som har fått igång produktionen ordentligt. Han har dominerat för IPK och gjort hela 48 poäng på 35 matcher. Han må bara ha gjort nio mål men Persson har också stått för 39 passningspoäng. 

Han ligger därmed tvåa i Mestis poängliga, två poäng bakom ledande Leo Ring, och svensken toppar assistligan.

Ludwig Persson uppges flytta till Jukurit

Nu uppges framgången leda till ett kliv upp för Persson. Enligt finska tidningen Savon Sanomat är forwardstalangen nämligen klar för Jukurit i den finska högstaligan Liiga till nästa säsong. Han skulle i sådana fall flytta med sin tränare Marko Tuomainen som ryktas ersätta Olli Jokinen i Jukurit sedan Jokinen är på väg att ta över Timrå i SHL. 

Ludwig Persson är officiellt sett utlånad till IPK från NHL-klubben Washington Capitals och han är kontrakterad av Washington till 2026 vilket innebär att han måste lånas ut på nytt nästa säsong. Persson draftades av Capitals i tredjerundan som 85:e spelare i NHL-draften 2022. 

Förra säsongen spelade talangen i BIK Karlskoga dit han var utlånad från Frölunda och han gjorde då 15 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan. Han har också spelat 25 SHL-matcher för Frölunda där han bidrog med 1+1. Den elfte januari 2020 blev Persson den yngste spelaren i Frölundas historia då han debuterade redan som 16-åring. Säsongen därpå sköt han sitt första SHL-mål som 17-åring och därefter gjorde han stor succé i J20 Nationell med hela 25 mål och 61 poäng på 41 matcher säsongen 2021/22.


TV: Spelarna som kan byta klubb innan deadline

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL