Nittorp vann mot Åseda
Montage
Matchrapport

Tre poäng till Nittorp efter avgörande i slutperioden mot Åseda

ANNONS

Nittorp vann hemma mot Åseda i Hockeytvåan södra vår herr med 3-2 (0-1, 2-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Nittorp avgjorde.

– Det var en intensiv och jämn match. Vi växer in i det. I andra och tredje perioden har vi kontroll på spelet och får utdelning i spelet runt mål. Avgörandet kom i andra perioden när vi vinner ytorna framför mål. I tredje perioden kontrollerar vi spelet och får in den sista pucken som krävs för att vinna matchen. 👍, tyckte Nittorps tränare Petri Mylläri, efter matchen.

Emil Broström blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 16.55 in i tredje perioden.

Åseda tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Kalle Holmberg på pass av Gottfrid Heinmert och Andreas Zöllner. Efter 14.02 i andra perioden nätade Felix Sjögren, framspelad av Jesper Karlsson och Simon Andersson och kvitterade för Nittorp.

Åsedas Adam Zöllner gjorde 1-2 efter 16.50.

Nittorps Simon Andersson gjorde 2-2 efter 17.31 på pass av Emil Claesson och Aleksandr Ossipov.

16.55 in i tredje perioden nätade Nittorps Emil Broström framspelad av Oscar Ribbnäs och avgjorde matchen för Nittorp. Broström fullbordade därmed lagets vändning.

Nittorp har tre segrar och två förluster och 11–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åseda har två vinster och tre förluster och 11–13 i målskillnad. Det här var Nittorps tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Åsedas andra uddamålsförlust.

Nittorp ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Åseda ligger på nionde plats.

I nästa match möter Nittorp Gislaved borta och Åseda möter HA 74 Sävsjö borta. Båda matcherna spelas fredag 2 februari 19.00.

Den här artikeln handlar om: