Huddinge IK vann mot Forshaga
Hockeyettan

Straffseger för Huddinge hemma mot Forshaga

Huddinge vann en riktigt jämn match mot Forshaga i Vårettan södra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 5-4 (1-1, 1-0, 2-3, 0-0, 1-0). Alex Ek blev hjälte i straffläggningen.

Forshagas tränare Thomas Engman om matchen:

– En match där vi får kriga i underläge men hela tiden kommer tillbaka och kvitterar Huddinges ledning. Grabbarna visar bra karaktär. Tyvärr är vi inte så vassa på straffarna idag.

När Huddinge och Forshaga senast gjorde upp var Forshaga klart bättre och vann med hela 6-1. Nu kom alltså revanschen för Huddinge.

Första perioden var jämn. Huddinge inledde bäst och tog ledningen genom Doglas Dahling-Barger efter 7.28, men Forshaga kvitterade genom Jacob Ringman efter 17.53. Efter 7.06 i andra perioden nätade Tobias Ahlén, framspelad av Anton Nüth och David Puikkonen och gav Huddinge ledningen. I tredje perioden var det Forshaga som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

Fjärde perioden blev mållös.

Hugo Ek Koskela gjorde två mål för Forshaga och spelade dessutom fram till ett mål och Victor Stark stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Huddinges andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Forshagas tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Huddinge är kvar på sjätte plats, och Forshaga stannar på femte plats, i tabellen. Huddinge var tia i tabellen för 27 dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match möter Huddinge Eskilstuna Linden borta och Forshaga möter Alvesta hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 februari 16.00.