Foto: Bildbyrån
HockeyEttan

Romans Semjonovs klar för Mariestad

ANNONS

Romans Semjonovs spelade förra säsong i skotska Dundee. Nu är forwarden tillbaka i Sverige. 29-åringen kommer avsluta säsongen i Hockeyettan med Mariestad.

Romans Semjonovs har inte spelat sedan förra säsongen. Då var det för Dundee Stars i den skotska högstaligan. Flytten till de brittiska öarna kom efter närmare 100 matcher i Hockeyallsvenskan.

Men nu står det alltså klart att det blir en återkomst till svensk hockey. 29-åringen är klar för spel i Mariestad och Hockeyettan. Det blir andra sejouren i klubben, och i ligan är han minst sagt rutinerad.

Under karriären har det blivit 204 poäng på 278 matcher i ligan.

– I Roman får vi in en riktigt vass spelare i lagbygget, Han besitter offensiv toppklass på denna nivå. Roman har vart borta från Ishockeyn sen i fjol men är nu om nån vecka helt redo att göra allt för att vi ska ta oss så långt som möjligt denna säsong, säger sportchefen Carl Johansson på Mariestads Instagram.

Romans Semjonovs har sedan tidigare spelat för IFK Arboga, Asplöven, Tranås och Vimmerby i Hockeyettan. Lillebror Maksims Semjonovs blev under gårdagen klar för en flytt till Nybro efter att ha inlett säsongen i Tingsryd.


TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 23/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games