HV 71 vann mot Frölunda
J20 Nationell

HV 71 starkast – avgjorde i förlängningen mot Frölunda

Matchen mellan hemmalaget HV 71 och gästande Frölunda i J20 Nationell Top 10 herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde HV 71 avgöra till 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Hampus Sandahl, som gjorde det avgörande målet 45 sekunder in i förlängningen.

HV 71 startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Hampus Sandahl och Eric Nordmark innan Frölunda svarade och gjorde 2-1 genom Teodor Forssander.

Andra perioden blev mållös. 8.52 in i tredje perioden slog Casper Nässén till på pass av Viktor Nörringer och Victor Mannebratt och kvitterade för Frölunda.

Efter 10.28 nätade Felix Granath framspelad av Liam Thorbjörnsson och gav Frölunda ledningen.

11.08 in i perioden nätade HV 71:s Adam Hlinsky framspelad av Jamiro Reber och Eric Nordmark och kvitterade för HV 71.

HV 71 avgjorde matchen med -1.15 kvar att spela återigen genom Hampus Sandahl framspelad av Wilhelm Hallquisth.

Hampus Sandahl gjorde två mål för HV 71 och ett målgivande pass och Eric Nordmark stod för ett mål och två assists.

Det här var HV 71:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Frölunda på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 februari. Då möter HV 71 Luleå i Prolympiahallen 12.45. Frölunda tar sig an Skellefteå AIK J20 hemma 12.00.