KRIF Hockey vann mot Mariestad

Hultberg och Åkesson avgjorde när KRIF slog Mariestad

KRIF tog till slut hem segern mot Mariestad i matchen i Soft Center Arena på onsdagen. Matchen i allettan södra slutade 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

Mariestads tränare Ronny Helander:

– Efter en jämn första period så går vi ner oss i intensitet i andra och krif går till 2-0 ledning. Sedan ger vi det chansen i tredje men når inte längre än till en reducering. Så en tung förlust.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var KRIF starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Casper Åkesson och Jesper Hultberg. 7.48 in i tredje perioden slog Simon Svensson till på pass av Simon Ericsson och Carl-Johan Gustavsson och reducerade för Mariestad. Fler mål än så blev det inte för Mariestad.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, KRIF med 9–14 och Mariestad med 18–20 i målskillnad. Det här var KRIF:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mariestads tredje uddamålsförlust.

KRIF stannar därmed på tionde och sista plats, och Mariestad på sjunde plats, i tabellen.

I nästa omgång har KRIF Dalen borta i Smedjehov, lördag 3 februari 15.00. Mariestad spelar borta mot Visby/Roma söndag 4 februari 16.00.