Emil Alba.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Emil Albas svar om SHL-intresset: “Roligt att höra, om det är så”

ANNONS

Emil Alba ryktas vara aktuell för SHL efter sin succé i Södertälje. 
Men nu slår forwarden ner att han redan vore klar för en SHL-klubb. 
– Det är ju helt falskt, för det vet inte jag i så fall, säger Alba till LT

Den här säsongen har Emil Alba lyft sitt spel till en ny nivå vilket lett till en större produktion i Södertälje

Forwarden har skjutit 13 mål och stått för totalt 33 poäng på 37 matcher vilket gör att han ligger på delad niondeplats i HockeyAllsvenskans poängliga. 

Det har lett till rykten om SHL-intresse för 26-åringen. Tidigare i veckan nämndes exempelvis Luleå som en av klubbarna som är intresserade av Alba. Nu svarar han själv på intresset. 

– Nej, inte något konkret så. Jag har sagt till min agent att han får höra av sig om det är någonting. Men det är inget som jag spenderar min tid med att tänka på. Men det är ju roligt att höra, om det är så, säger Alba till Länstidningen Södertälje.

Emil Alba: “Min dröm sedan jag var liten”

Vissa uppgifter säger även att Alba redan skulle vara klar för en SHL-klubb – men det slås nu ner av huvudpersonen själv. 

– Ja, det kan jag säga att det är ju helt falskt. För det vet inte jag i så fall, säger han.

Emil Alba har kontrakt med Södertälje även nästa säsong men skulle ändå kunna ta klivet upp till SHL. Under sin karriär har han spelat 349 matcher i HockeyAllsvenskan men väntar fortfarande på att göra SHL-debut. 

– Det är klart att jag vill det. Det har varit min dröm sedan jag var liten. Men jag vill att vi ska gå upp SHL med SSK.

I sin karriär har Alba spelat för MoDo, Västervik och Södertälje men han står nu för sin bästa säsong i karriären vilket alltså kan leda till att han får chansen i SHL.


TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar i NHL-karriären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL