AIK förlorade mot Almtuna
Montage
J20 Nationell

Almtuna avgjorde i förlängningen mot AIK

ANNONS

Almtuna tog en stark seger mot AIK borta i J20 Nationell forts herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Ludvig Mellgren blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen genom Adrian Zetterberg efter 17.04, men AIK kvitterade genom Samuel Claesson bara 17 sekunder senare. Almtuna startade andra perioden starkast. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Cedrik Johansson och Jesper Valente innan AIK svarade och gjorde 3-2 genom Filip Dahlkvist. 10.08 in i tredje perioden slog Filip Dahlkvist till ännu en gång på pass av Matteo Wagner och Harry Ahlberg och kvitterade för AIK. I förlängningen tog det 3.15 innan Almtuna avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Ludvig Mellgren, framspelad av Jesper Valente.

AIK har tre vinster och två förluster och 18–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almtuna har två vinster och tre förluster och 15–19 i målskillnad.

Almtunas nya tabellposition är fjärde plats, medan AIK är på andra plats.

Lördag 3 februari möter AIK VIK Hockey J20 borta 14.00 och Almtuna möter Mora borta 15.00.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL