Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Gabriel Carlsson får debutera i Tre Kronor

ANNONS

Gabriel Carlsson har spelat 62 juniorlandskamper, varav tre mästerskap. Nu har 27-åringen spelat till sig en plats i Tre Kronor – och kommer inom kort att få göra sin A-landslagsdebut.
– Jag tycker att han har tagit kliv månad för månad och ser mer bekväm ut med pucken, säger förbundskaptenen Sam Hallam om backen.

Det var inför säsongen en dragkamp om Gabriel Carlsson. Örebrosonen valde till slut spel i Växjö och har nu blivit en av serieledarnas viktigaste spelare. Allt som oftast ligger han runt 20 minuter per match.

I februari under Beijer Hockey Games kommer den 195 centimeter långa backen också få göra sin A-landslagsdebut.

– Jag tycker att han har fått tid att hitta spelet här hemma i Europa. Jag tycker att han har tagit kliv månad för månad och ser mer bekväm ut med pucken. 

Varför väljer du att ta ut honom just nu?
– De som scoutade Gabriel och varför han gick så tidigt var för det var en back som har otroligt bra spelförståelse och sätter ett bra förstapass. Därborta hamnade han i ett fack som en ren shutdown-back och har man varit där länge tar det en stund.

Var given i juniorlandslagen

Gabriel Carlsson spelade över 200 AHL-matcher och 81 NHL-matcher innan han vände hem till Sverige. Under junioråren spelade han också i varje landslag från U16 till U20. Dessutom blev det två JVM och ett U18-VM.

Nu kommer Växjöspelaren alltså att få chansen av Sam Hallam även i Tre Kronor. 

– Han är i en bra fas och det ska bli jäkligt kul att pröva honom i Tre Kronor.


TV: Spelarna som kan byta klubb innan deadline

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL