Carter Hart, Michael McLeod, Dillon Dubé och Cal Foote anklagas för våldtäkt.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
Nyhet

Dillon Dubé, Cal Foote, Michael McLeod och Carter Hart anklagas för våldtäkt

ANNONS

Alex Formenton var den första våldtäktsanklagade spelaren att träda fram när han överlämnade sig till polisen i London, Ontario härom dagen. Nu skriver TSN att NHL-kvartetten Carter Hart, Dillon Dubé, Michael McLeod och Cal Foote har ombetts att göra detsamma.

Efter en lång tid av utredning och förundersökning kom i förra veckan beskedet att polisen i London, Ontario, ombett fem prominenta hockeyspelare från det kanadensiska JVM-guldlaget 2018 att överlämna sig själva. Detta till en följd av den misstänkta våldtäkt som ska ha ägt rum i samband med Hockey Canadas bankett i samma stad sommaren 2018.

Alex Formenton, forward i schweiziska Ambri-Piotta, blev härom dagen den första spelaren att ta steget och infinna sig på polisstationen i London. 

Nu avslöjar TSN identiten hos de övriga fyra spelarna som står anklagade för våldtäkt. Det handlar om Philadelphia Flyers målvakt Carter Hart, Calgary Flames forward Dillon Dubé samt New Jersey Devils-duon Cal Foote och Michael McLeod

Samtliga fyra beviljades under förra veckan ledigt av sina NHL-klubbar utan någon kommentar om varför. I fallet med Dubé hänvisade Flames till “mental ohälsa”.

Polisen håller presskonferens på måndag

På måndag förväntas polisen i London att hålla en presskonferens där man ska uttala sig om det omtalade fallet och anledningen till att man nu valt att kalla spelarna till sig. Enligt TSN ska spelarna bli fotograferade och lämna fingeravtryck när de överlämnar sig till polisen. De kommer även att få skriva under ett löfte om att inte försöka kontakta eller påverka det påstådda offret.

Det var i april 2022 som kvinnan som misstänks ha blivit utsatt för våldtäkten 2018 lämnade in en anmälan mot det kanadensiska ishockeyförbundet Hockey Canada och åtta icke-namngivna män. 

I sitt vittnesmål har kvinnan, som var 20 år vid tidpunkten, berättat att hon följt med en man till ett hotellrum där de ska ha haft sex efter samtycke. Mannen ska i samband med det hade bjudit in sju andra män på hotellrummet där de under flera timmar ska ha haft sex med kvinnan utan samtycke. Kvinnan var för påverkad av alkohol för att kunna göra motstånd, har hon uppgett.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL