Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftar intresset - Marcus Ragnarsson i kontakt med Almtuna

ANNONS

Marcus Ragnarsson kan vara på väg tillbaka till Almtuna. 
Enligt uppgifter till UNT har man visat intresse för legendaren. 
– Ja, så är det, bekräftar Nicklas Danielsson för tidningen. 

Det kan bli ett minst sagt bekant namn som tar över ansvaret som huvudtränare i Almtuna kommande säsong. Uppsala Nya Tidning menar att det finns intresse för Marcus Ragnarsson som ersättare till Robert Kimby. Uppgifter som legendaren själv bekräftar. 

– Jag vet att det finns intresse från Almtuna. Vi får se vart det tar vägen, säger Ragnarsson till UNT. 

Detta skulle bli det andra steget i den process klubben inlett för att ersätta tränaren, Robert Kimby och sportchefen, Tony Mårtensson. Båda har fortsatt på sina poster resten av säsongen, men kommer sedan lämna. Ersättaren till den sistnämnda är redan på plats i form av, Nicklas Danielsson, men en tränarlösning saknas.

Danielsson bekräftar även för tidningen att man varit i kontakt med Ragnarsson.

– Ja, så är det. Vi vet vad han går för, säger nye sportchefen som nu jobbar intill Tony Mårtensson.

Marcus Ragnarsson gjorde fyra säsonger i Almtuna mot slutet av spelarkarriären och kom sedan tillbaka som tränare 2011. Där blev han kvar till 2019 innan det blev dags för andra roller inom Tre Kronor. Senast kommer han från ett äventyr som assisterande tränare i Djurgården som slutade med sparken i november.

Kan tappa viktiga pjäsen: “Andra klubbar har hört av sig”

Samtidigt som allt detta är det fortsatt oklart vad som sker med Uppsala-lagets assisterande tränaren Jimmy Anderström som varit en viktig del av klubbens framgång. Själv menar han att han vill stanna. 

– Ja, absolut, det har jag varit tydlig med från början. Men jag har inte fått något konkret förslag och det är ingen hemlighet att andra klubbar har hört av sig, säger Anderström till UNT.


TV: Henrik Lundqvists bästa räddningar i NHL-karriären

Den här artikeln handlar om: