Grästorps IK vann mot Sölvesborg
Montage
Matchrapport

Storseger för Grästorps IK – 6-1 mot Sölvesborg

ANNONS

Grästorps IK hade inga problem med Sölvesborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr, och vann hemma med 6-1 (0-0, 4-1, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Sölvesborg vann med 2-1.

– Vi gör en riktigt bra match. Skridskoåkningen var aktiv och passningsspelet var av hög kvalitet. Det tillsammans gör att vi till slut åker i från motståndarna och bjuder vår publik på några riktigt fina mål. Skönt att målskyttet var tillbaka efter några matcher med lite sämre utdelning. Samtliga spelare förtjänar beröm efter kvällens insats, tyckte Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren, efter matchen.

Sölvesborgs tränare Jonas Kellander kommenterade matchen:

– Vi är inte bättre än såhär just nu tyvärr. Vi gör ett tappert försök i första och har 0-0. I andra höjer dom pucktempot, resultatmässigt är det jämnt ganska länge men vi lyckas släppa två snabba innan andra periodpausen trots att vi skulle ha 5 man bakom pucken de sista 4 minuterna. Tredje är det mest för oss att jaga både puck och spelare. Några bra anfall fick vi genom "kristianstadlinan" (Calle, Bonde, Melin). Men eftersom vi ger bort puck hela tiden så vinner vi inte.

Grästorps IK tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Linus Tjulander på pass av Rasmus Berntsson. Efter 4.33 i andra perioden gjorde Grästorps IK 2-0 genom Antons Trastasenkovs.

Efter 12.35 av perioden kunde Simon Bondesson göra 2-1 för Sölvesborg.

Grästorps IK gjorde dock två snabba mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av Victor Sandström och Viktor Bolinder. Grästorps IK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Marek Rubner och Felix Åstrand.

Grästorps IK:s Calle Dahlin hade tre assists.

Det här betyder att Grästorps IK ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Sölvesborg sist, på tionde plats.

I nästa match möter Grästorps IK Helsingborg borta och Sölvesborg möter Pantern hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.

Den här artikeln handlar om: