Malmö förlorade mot Modo J20
J20 Nationell

Modo J20 vände i tredje – och vann mot Malmö

Modo J20 hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i J20 Nationell forts herr mot Malmö i Malmö Isstadion. Men i tredje kom vändningen, genom mål av Tim Bergström och Helmer Styf, och till slut blev det 4-2 för bortalaget Modo J20.

Modo J20:s tränare Emil Svelander om matchen:

– Riktigt skön vinst efter en bra första period, krampaktig andra period och en väldigt stark forcering i tredje perioden. Återigen bra spel i numerärt underläge och även i powerplay.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 7.01 in i andra perioden som Modo J20 tog ledningen genom Maximilian Kilpinen framspelad av Lucas Pettersson.

Efter 10.42 i andra perioden slog Adam Sikl till, framspelad av Anton Berg och Noah Schalin och kvitterade för Malmö.

Markus Jakobsen gjorde dessutom 2-1 efter 11.45 framspelad av Wille Magnertoft och Filip Sitar.

Modo J20:s Lucas Pettersson gjorde 2-2 efter 20.23 på pass av Maximilian Kilpinen och Helmer Styf.

I tredje perioden gjorde Modo J20 2-3 efter 11.51 genom Tim Bergström. Och med bara 49 sekunder kvar satte Helmer Styf 2-4.

Lucas Pettersson gjorde ett mål för Modo J20 och spelade fram till två mål.

Malmö har två vinster och tre förluster och 17–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo J20 har tre vinster och två förluster och 17–16 i målskillnad.

För Malmö gör resultatet att laget nu ligger på elfte och sista plats i tabellen, medan Modo J20 är på fjärde plats.

I nästa match möter Malmö Oskarshamn hemma och Modo J20 möter Timrå J20 hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.