HA 74 Sävsjö förlorade mot Kungälv
Montage
Matchrapport

Kungälv utklassade HA 74 Sävsjö på bortaplan

ANNONS

Kungälv dominerade stort när laget vann på bortaplan mot HA 74 Sävsjö i Hockeytvåan södra vår herr med hela 7-1 (2-0, 1-1, 4-0).

Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg:

– Riktigt bra match från vår sida. Med en hel del sjukdom på spelare i laget så samlar vi ihop oss och kämpar för varandra idag på ett grymt bra sätt. Idag fick vi också utdelning på våra lägen vilket vi förtjänar. Vi visar idag hur bra vi kan spela.

I början av matchen var Kungälv starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Melker Öberg och Tony Pappila. HA 74 Sävsjö reducerade dock till 1-2 genom Jonathan Jansson efter 5.25 av perioden.

Efter 10.58 i andra perioden gjorde Kungälv 1-3 genom David Callin. Kungälv fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Gustav Martinson, Andreas Torkelsson, Filip Hjorting och Kevin Tettzell.

Kungälvs Tony Pappila stod för tre poäng, varav ett mål.

HA 74 Sävsjö har fyra vinster en förlust och 20–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har två vinster och tre förluster och 15–14 i målskillnad.

Det här betyder att HA 74 Sävsjö nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Kungälv är på sjätte plats.

I nästa match möter HA 74 Sävsjö Olofström borta och Kungälv möter Jonstorp hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL