Rögle förlorade mot Skellefteå AIK J20
J20 Nationell

Förlängningsseger för Skellefteå AIK J20 mot Rögle

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Skellefteå AIK J20 avgöra den jämna matchen borta mot Rögle i J20 Nationell Top 10 herr. Slutresultatet blev 5-6 (2-2, 2-2, 1-1, 0-1). Leo Bergström blev matchhjälte för Skellefteå AIK J20 med sitt mål med bara tre sekunder kvar i förlängningen.

Skellefteå AIK J20 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.17 slog Valter Lindberg till på pass av Elias Hedlund.

Laget gjorde 0-2 efter 9.47, när Lukas Vesterlund hittade rätt framspelad av Leo Bergström och Alfons Ekblad.

Efter 11.30 i första perioden slog Filip Karlsson till, på pass av Viktor Smeds och reducerade åt Rögle.

Rögle kvitterade till 2-2 efter 11.58, genom Isac Nielsen assisterad av Viktor Smeds och Filip Karlsson.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 4.57 innan Skellefteå AIK J20 också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Leo Bergström, på pass av Lukas Vesterlund.

Valter Lindberg gjorde ett mål för Skellefteå AIK J20 och två assist. Viktor Smeds hade tre assists för Rögle.

Rögle har två vinster och tre förluster och 19–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå AIK J20 har tre vinster och två förluster och 18–20 i målskillnad. Det här var Rögles tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå AIK J20:s tredje uddamålsseger.

För Rögle gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Skellefteå AIK J20 är på sjunde plats.

Rögle tar sig an Leksand i nästa match borta lördag 3 februari 11.00. Skellefteå AIK J20 möter samma dag 12.00 Frölunda borta.