New York Rangers förlorade mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Tung seger för Vegas i toppmatchen mot NY Rangers

Det var två topplag som möttes i NHL på lördagen. Och det slutade med seger för Vegas, som besegrade NY Rangers borta med 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. NY Rangers är i fortsatt serieledning, och Vegas på andra plats. Två poäng skiljer nu lagen åt.

Segern var Vegas femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Vegas inledde bäst och tog ledningen genom Sheldon Rempal efter 5.06, men NY Rangers kvitterade genom Blake Wheeler bara en minut senare. Vegas startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Keegan Kolesar och Jonathan Marchessault. Vegas ökade ledningen till 1-4, på nytt genom Jonathan Marchessault efter 2.11 i tredje perioden.

Kaapo Kakko reducerade dock för NY Rangers med bara två minuter kvar att spela och skapade spänning.

Vegas kunde dock avgöra till 2-5 med 29 sekunder kvar av matchen genom Jonathan Marchessault.

Jonathan Marchessault gjorde tre mål för Vegas.

I nästa match, söndag 28 januari, har NY Rangers Ottawa borta i Canadian Tire Centre 01.00, medan Vegas spelar borta mot Detroit 02.00.