Seattle Kraken förlorade mot St Louis Blues
Arkivbild

St Louis starkast – avgjorde i förlängningen mot Seattle

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut St Louis avgöra den jämna matchen borta mot Seattle i NHL. Slutresultatet blev 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1). Matchhjälte blev Pavel Buchnevich, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

I och med detta har St Louis fyra raka segrar i NHL.

Första perioden var jämn. St Louis inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Sundqvist efter 7.39, men Seattle kvitterade genom Brian Dumoulin bara tre minuter senare. Seattle startade också andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Oliver Bjorkstrand och Eeli Tolvanen innan St Louis svarade och gjorde 3-2 genom Robert Thomas. 1.26 in i tredje perioden nätade St Louis Pavel Buchnevich framspelad av Robert Thomas och kvitterade för St Louis. I förlängningen tog det 3.31 innan St Louis också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Pavel Buchnevich.

Pavel Buchnevich gjorde två mål för St Louis och spelade fram till ett mål.

Det här var Seattles 13:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även St Louis elfte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Seattle på femte plats och St Louis på femte plats.

Måndag 29 januari 03.00 spelar Seattle hemma mot Columbus. St Louis möter Los Angeles hemma i Enterprise Center söndag 28 januari 20.00.