Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Skellefteå kastade om - och hittade rätt: "Bra energi"

ANNONS

Bortaturnén inleds med seger för Skellefteå. 
Detta efter att man vaskat om alla kedjor inför mötet med Rögle. 
– Vi gör mål på nästan alla chanser, säger Jonathan Johnson i TV4 efter 4–1-vinsten.

Efter förluster hemma mot både Frölunda och Örebro kastade Skellefteå om. Inför bortaturnéns första stopp i Ängelholm satte man ihop fyra nya kedjor. Det gav utdelning direkt. 

Dylan Sikura som hittat fin form med Andreas Johnson sedan den sistnämndes intåg satte 1–0 redan efter åtta minuters spel och visade att han kan prestera även i en annan miljö. Denna gång var det Linus Lindström och Rickard Hugg som fick spela med kanadensaren och låg bakom 1–0-målet. 

– Jag blundade bara och försökte sätta den. En ganska bra period. Vi gjorde det bra. Vi har några nya kedjor och hade bra energi. Jag gillar vår start, säger Dylan Sikura i TV4 efter första perioden.

Klev ifrån - trots matchstraffet

Vid ställningen 2–0 till bortalaget åkte man på ett matchstraff och bjöd in Rögle. Elias Salomonsson klev av (läs mer om det här), men ändå gasade Skellefteå vidare. Jonathan Johnson hann sätta 3–0 innan reduceringen kom och Linus Lindström avslutade matchen med 4–1 i tom bur. 

– Vi har ett jättebra målvaktsspel, bra boxplay och sen gör vi det vi pratat om i fem mot fem och gör mål på nästan alla chanser, säger Jonathan Johnson. 

Forwarden hade även han hamnat i en lite ny miljö. Denna match fick han chansen att ställa upp bredvid brorsan - och levererade. 
– Det var skitkul. Jag tycker vi gör en bra match, då är det ännu roligare, säger han.


TV: Spelarna som kan byta klubb innan deadline

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL