Nick Bonino.
Foto: Bildbyrån
NHL

Har spelat över 800 NHL-matcher – nu skickas Nick Bonino till AHL

ANNONS

Nick Bonino har vunnit dubbla Stanley Cup-titlar och hunnit med långt över 800 matcher i NHL. Nu skickas veteranen ned till farmarligan av New York Rangers.

Sedan lockouten 2012 har Nick Bonino varit en ordinarie spelare i NHL. Han har vunnit dubbla Stanley Cup-titlar med Pittsburgh och har under sina år i ligan samlat på sig över 800 grundseriematcher och över 100 slutspelsmatcher.

Nu får 35-åringen, för första gången sedan december 2011, finna sig i att spela farmarlagshockey. I torsdags kväll placerades Bonino på waivers av New York Rangers och efter att han under gårdagen passerat waivers utan att någon av de 31 andra klubbarna valt att lägga beslag på honom så skickas han nu till farmarlaget Hartford Wolf Pack.

Det meddelade Rangers under fredagskvällen.

Har blockerat flest skott av alla forwards i NHL

Nick Bonino skrev på ett ettårskontrakt med Rangers inför den här säsongen värt 800 000 dollar. I och med att veteranen har ett envägskontrakt så påverkas inte hans lön beroende på om han spelar i NHL eller inte.

35-åringen har denna säsong producerat fem poäng (1+4) på 45 matcher i en begränsad roll i New York Rangers, där han inte snittat mer än drygt tolv minuters istid per match. Veteranen har dock bidragit med ett uppoffrande spel för sitt lag, då han har 78 blockerade skott på 45 matcher, vilket är den överlägset högsta noteringen för en forward i ligan. Tvåa i den kategorin är Pittsburghs Noel Acciari med 57 blockerade skott.

Förra säsongen var Bonino lagkapten för USA:s VM-lag, där han stod för fyra poäng på nio matcher.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games