IK Oskarshamn förlorade mot Modo J20
J20 Nationell

Modo J20 avgjorde i straffläggningen borta mot Oskarshamn

Det blev en riktigt tajt match när Oskarshamn tog emot Modo J20 i J20 Nationell forts herr. Matchen avgjordes först efter straffar, där Modo J20 var starkast, och slutresultatet blev därmed 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1). Marcus Schill blev hjälte i straffläggningen.

Modo J20:s tränare Emil Svelander om matchen:

– Vi gör ingen bra prestation. Slarvar alldeles för mycket i spelet med puck. Däremot är en vinst alltid en vinst och jag vill lyfta fram spelet i numerärt underläge som är riktigt bra samt målvaktsspelet.

Modo J20 tog ledningen efter 5.14, genom Marcus Schill framspelad av Lucas Pettersson och Wille Bergström. Efter 9.03 i andra perioden nätade Erik Perlaky, och kvitterade för Oskarshamn.

Modo J20:s Tim Bergström gjorde 1-2 efter 16.57 på pass av Maximilian Kilpinen och Lucas Pettersson.

4.42 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Nace Langus och kvitterade för Oskarshamn.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Oskarshamns fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo J20:s fjärde uddamålsseger.

För Oskarshamn gör resultatet att man nu fortfarande är sist i serien, medan Modo J20 är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 28 januari. Då möter Oskarshamn Timrå J20 i Be-Ge Hockey Center 12.00. Modo J20 tar sig an Malmö borta 12.15.