Almtuna vann mot Linköping
J18 Nationell

Almtuna vann efter sen kvittering mot Linköping

Matchen mellan hemmalaget Almtuna och gästande Linköping i J18 Nationell södra herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Almtunas Simon Tjernberg. I förlängningen kunde Almtuna avgöra till 6-5 (2-1, 2-1, 1-3, 1-0) genom Cedrik Johansson efter 1. 15 och fullborda vändningen.

Linköpings tränare Jesper Bohlin:

– Vi gör en bra första period där hela laget är på och jobbar hårt. Det leder till att vi får spela mycket med pucken och driva tempot i matchen. Tyvärr så ligger vi trots det under med 2-1 efter första. Andra perioden är lite jämnare och Almtuna är effektiva och går ifrån till 4-1. Vi lyckas reducera i ett powerplay i slutet och får lite energi av det inför sista. Vi svarar sedan för en stark upphämtning där vi gör 4-3, 4-4 och 5-4 inom loppet av två och en halv minut. Tyvärr lyckas Almtuna kvittera till 5-5 innan full tid och sedan avgör de i ett powerplay i förlängningen. Totalt sett 4 av 6 poäng i helgen och många saker som var positiva. Det tar vi med oss till nästa match mot Växjö som är på lördag.

Segermålet för Almtuna stod Cedrik Johansson för 1.15 in i förlängningen.

I första perioden var det Almtuna som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Almtuna som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Efter 15.18 i tredje perioden reducerade Linköping på nytt genom Sebastian Dahlqvist på pass av Oscar Holmertz och Atle Enander.

17.19 in i tredje perioden nätade Linköpings Oscar Holmertz framspelad av Sebastian Dahlqvist och Melvin Nilsson och kvitterade för Linköping.

Efter 17.45 slog Loke Krantz till framspelad av Sixten Påhlman och Milton Carpenhammar och gav Linköping ledningen.

Almtuna kvitterade till 5-5 med 1.26 kvar att spela återigen genom Simon Tjernberg assisterad av Wilhelm Hasselhuhn och Felix Wassberg.

I förlängningen tog det 1.15 innan Almtuna också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Cedrik Johansson.

Linköpings Oscar Holmertz stod för tre poäng, varav ett mål och Sebastian Dahlqvist gjorde två mål och ett assist. Felix Wassberg och Wilhelm Hasselhuhn gjorde tre assist var för Almtuna.

Almtuna har tre segrar och två förluster och 22–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster och 15–23 i målskillnad. Det här var Almtunas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Linköping sist, på tionde plats.

Fredag 2 februari 19.00 spelar Almtuna borta mot Frölunda. Linköping möter Växjö borta i Växjö Ishall lördag 3 februari 14.00.