Grästorps IK vann mot HC Lidköping
Montage
Matchrapport

Grästorps IK avgjorde i förlängningen mot HC Lidköping

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Grästorps IK avgöra den jämna matchen hemma mot HC Lidköping i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Slutresultatet blev 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Anton Kivelä blev matchhjälte för Grästorps IK med sitt mål blott 51 sekunder in i förlängningen.

– En jämn och spännande match med mycket känslor. Seriens bästa målvakter ser till så att det blir en målsnål historia. Det var mycket kamp och mindre skönspel. Ju längre matchen led så tycker jag vi tar över spelet mer och mer och vinner till slut rättvist. En trevlig match som jag tror publiken tyckte var underhållande, kommenterade Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren efter matchen.

HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg tyckte så här om matchen:

– Jämn match där vi skapar klara och mest lägen de första 2, sista går till de. En bjudning och ett självmål släpper vi in å det känns riktigt surt. Bryta ihop ikväll och sedan på det igen mot Värnamo på söndag.

Den första perioden slutade 0–0. HC Lidköping gjorde 0-1 genom Robin Hellman efter 12.59 i andra perioden.

Efter 19.41 av perioden kunde Linus Tjulander gjorde 1-1 för Grästorps IK. Laget avgjorde matchen med -1.09 kvar att spela genom Anton Kivelä framspelad av Rasmus Berntsson och Linus Tjulander. Därmed hade Grästorps IK vänt matchen.

Grästorps IK har tre segrar och två förluster och 14–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HC Lidköping har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad. Förlusten var HC Lidköpings andra uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Grästorps IK ligger på fjärde plats medan HC Lidköping har åttondeplatsen.

Grästorps IK möter Sölvesborg i nästa match hemma söndag 28 januari 16.00. HC Lidköping möter samma dag Värnamo hemma.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL