Challe Berglund var riktigt irriterad på presskonferensen efter machen.
Bildbyrån
SHL

Challe Berglund ilska mot Luleå: "Så jävla respektlöst"

ANNONS

På presskonferensen efter matchen mellan Luleå och Leksand igår var Challe Berglund rejält irriterad. Men inte på själva tacklingen som Tyrväinen delade ut - utan på Luleå Hockey som visade den i repris på jumbotronen.
– Det är så jävla respektlöst mot en skadad spelare, sa Challe Berglund på presskonferensen.

Det var i slutet av matchen som Luleå HF:s Juhani Tyrväinen delade ut en tackling på Leksands IF:s Matt Caito, som resulterade i ett matchstraff för finländaren.

Efter matchen var Leksands assisterande tränare Charles Berglund rejält irriterad på presskonferensen. Men han var inte upprörd över själva tacklingen, utan på det faktum att Luleå Hockey körde reprisen på tacklingen på jumbotronen.

Han tycker att Luleås videorum körde reprisen flera gånger och att det var bedrövligt agerat, eftersom att Caito låg kvar skadad efter tacklingen.

– Det är faktiskt pinsamt. Det är så jävla respektlöst mot en skadad spelare. Sen kan man tycka att det är en schysst tackling. Det kan man få göra. Men man gör inte så där, sa Challe Berglund på presskonferensen.

“Vet inte vad det är för skada” 

Luleås assisterande tränare Henrik Stridh svarade på det Berglund sa under presskonferensen. Han tycker videorummets agerande kan diskuteras, men att Caito borde vara beredd att ta emot tacklingen på ett bättre sätt än vad han gör. 

– Den skadade spelaren fortsätter att spela. Jag kan tycka att Caito ska vara beredd. Han är beredd. Han ser att Tyrväinen kommer. Jag tycker att han förstärker den situationen. Eller han söker upp den situationen, sa Stridh på presskonferensen,

“Tänk om han hade haft en kotförskjutning”

Efter Stridhs svar så tillade Berglund att han höll med om att det inte var utvisning, men upprepade återigen att han tycker det var pinsamt och dåligt beteende att visa repriserna. 

– De vet inte vad det är för skada. Nu var det inte en så allvarlig skada. Men tänk om han hade haft en kotförskjutning eller någonting, sa Challe Berglund.

Luleå Hockey svarade på Berglunds kritik efter presskonferensen, med att de endast använt TV4 Play-sändningens bilder.

Luleå vann till slut matchen mot Leksand med 4-3.


TV: Filip Forsbergs snyggaste assist från säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM