Julia Kaldensjö och Georgina Farman.
Bildbyrån
Nyhet

Spelartruppens ilska - efter att Timrå IK sparkat sportchefen

ANNONS

Igår meddelade Timrå IK att man sparkar Georgina Farman, damlagets tränare och sportchef. Enligt klubben sker det på grund av förbrukat förtroende. Det har väckt starka åsikter hos de flesta av spelarna i laget. 
– Just nu hänger det bara fyra utrustningar i damernas omklädningsrum, säger spelaren Julia Kaldensjö till SVT Sport.

Det var igår som Timrå IK meddelade på sin hemsida att man sparkar Georgina Farman från sina uppdrag som sportchef och tränare. Detta ska bero på ett förbrukat förtroende, enligt ett meddelande på klubbens hemsida.

Under måndagskvällen hölls ett möte med spelartruppen där klubbchefen i Timrå, Johan Sundberg, meddelade spelarna om beslutet att sparka Farman. 

Därefter lämnade de flesta spelarna mötet i protest. 

– Det var ett möte där klubbchefen stod och läste innantill. Fyra A4-sidor varför Georgina fick lämna och smutskastade henne inför alla. Det var mer som ett personangrepp mot en person som inte ens fick vara där och försvara sig, säger spelaren Julia Kaldensjö till SVT Sport.

“Packat ihop och lämnat”

Kaldensjö berättar att det endast var fyra spelare som stannade kvar på mötet. Enligt forwarden är det en grupp på fyra spelare som har velat få bort Farman eftersom de är missnöjda med sin speltid. 

Samtidigt som hon kan förstå dessa spelarnas missnöje, tycker hon att det finns en brist på självinsikt. Att det är en konkurrenssituation i laget som gör att det är svårt att få speltid.

Forwarden berättar också att de tjejer som lämnade mötet i protest, tycker att sättet som Timrås ledningen har hanterat hela situationen på inte är värdigt. Hon tillägger att de inte vill representera en sådan klubb.

– Just nu hänger det bara fyra utrustningar i damernas omklädningsrum. Resterande tjejer har packat ihop och lämnat Timrå IK, säger hon till SVT Sport.

Timrå, som ligger sist i tabellen, spelar sin nästa match mot serieledarna Skellefteå på lördag. Vilka spelare som ska vara med är dock i nuläget oklart.

– Om jag skulle välja att fortsätta att representera Timrå skulle jag skämmas. De där fyra tjejerna och den nya ledningen kan få spela mot Skellefteå, så får vi se hur det går, säger Julia Kaldensjö till SVT Sport.


TV: Vad händer med Elias Pettersson och Elias Lindholm?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM