Emil Lundberg i Vita Hästens tröja.
Bildbyrån
Nyhet

Emil Lundberg återvänder till Sparta Sarpsborg

ANNONS

Emil Lundberg meddelade för en månad sedan att han skulle lämna Sparta Sarpsborg. Nu återvänder han till samma klubb.

Det var den 22 december som Emil Lundberg spelade sin senaste match för Sparta Sarpsborg. Sen bröts hans kontrakt, av familjeskäl.

– Jag har bara bra saker att säga om Sparta och det här var det allra sista jag ville, men min familj måste komma först. Jag har haft en underbar tid i Sparta. Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska fortsätta spela hockey efter att vi har flyttat hem till Sverige, men jag önskar Sparta all lycka i framtiden sade han då.

Nu, en månad senare, är Lundberg tillbaka i Sparta Sarpsborg igen. Den norska klubben skriver på sin hemsida att svensken löst många av de saker som gjorde att han behövde flytta hem, och att han nu återupptar sitt tidigare kontrakt. Ett kontrakt som sträcker sig över resterande delen av säsongen.

30-åringen anslöt till Sparta Sarpsborg från Vita Hästen inför säsongen 2021/22 och har sedan dess varit en av lagets poängbästa spelare. Under sina 112 grundseriematcher för klubben har Lundberg producerat 53 mål och totalt 99 poäng.

I Sverige har Emil Lundberg spelat SHL-hockey med Djurgården och Karlskrona samt allsvensk hockey med Södertälje, Asplöven, Djurgården, Björklöven och Vita Hästen.


TV: Svensken når tvåsiffrigt i AHL

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL