Jérémy Groleau fick lämna efter tacklingen.

Jérémy Groleau får matchstraff efter huvudtackling på Anton Lander

Färjestad ligger redan under med 3-0 mot Timrå.
Då blir situationen ännu värre då backen Jérémy Groleau får matchstraff för en huvudtackling på Anton Lander.

Färjestad fick en mardrömsstart på kvällens match mot Timrå då bortalaget tog ledningen med 3-0 i den första perioden.

I den andra perioden blev det sedan värre för Färjestad då de tappade en av sina backar. Precis i slutet av mittperioden hade Jérémy Groleau pucken i egen zon och han pressades då av Timrås lagkapten Anton Lander

Groleau vände sig då bakåt och delade ut en tackling med ryggen först på Lander. Han träffar då Lander i huvudet och Timrås lagkapten föll till isen.

Domarna tog då en femminutersutvisning och efter videogranskning kom de fram till att visa ut Jérémy Groleau på ett matchstraff för “checking to the head”. Samtidigt som FBK-backen lämnade isen och gick ut i omklädningsrummet så klev även Lander av.

Timrå hann dock inte göra mål på periodens sista 58 sekunder men får inleda med ett fyra minuter långt powerplay i den tredje perioden. Anton Lander var sedan tillbaka i spel till den tredje perioden.

Det blev inget powerplay-mål för Timrå men det gjorde ingenting då bortalaget ändå kunde vinna med 3-0.

TV: Oskar Olausson övertidshjälte i AHL